Melodia saptamanii la MIX

Sistem - Soare

Sistem - Soare Dupa ce a smuls ropote de aplauze la show-uri de calibru precum „Gala HAGI" sau „Concertul Vengaboys & Friends", trupa Sistem are acum si un nou album SisTeMpo. Piesa Soare este al doilea videoclip ce promoveaza albumul SisTeMpo lansat in vara anului trecut si aduce o premiera pentru formatie: este primul clip tras in pelicula.

Imaginile sustin varianta lenta a piesei Soare, cea ritmata aflandu-se acum in difuzare la posturile de radio din Romania. Piesa Soare este disponibila la download in sectiunea Store de pe pagina web a trupei.

Sistem este o formatie neconventionala formata din sase percutionisti cu studii muzicale in percutie si cu o vasta experienta in domeniu. Ei canta un repertoriu unic, alcatuit din piese pentru butoaie de diferite marimi si materiale, jante, flex, toaca, set de tobe si altele, incluzand efecte speciale cu apa, pamant si foc si nu in ultimul rand piese pentru partile corpului, pentru pungi, cani de cafea, lanterne, mingi de baschet, telefoane, galeti, sticle, role de film, pari si alte obiecte.
Sistem a luat fiinta in 1997, din initiativa unui student al Academiei de Muzica „Gh. Dima" din Cluj-Napoca - sectia percutie Toth Zoltan (Zoli). Pe atunci formatia se numea Hans'n'Feet Quartet, numele SISTEM aparand din noiembrie 2000. Formatia a adoptat acest stil neconventional in urma unui turneu in strainatate sustinut de Zoli. El a fost fascinat de noile posibilitati de exprimare, un repertoriu de muzica minimala rezultat din folosirea ca instrumentariu a partilor corpului (body music) si a diverselor obiecte. Dupa o perioada mai lunga de tatonari privind componenta si stilul, formatia adopta o structura unica in lume, formata din sase percutionisti care bat la butoaie, accesorii neconventionale si folosesc un set de tobe.

Astazi, trupa inseamna sase profesionisti ce activeaza in Cluj-Napoca: trei studenti la Academia de Muzica „Gh. Dima" (Robert Magheti, Florin Romascu, Claudiu Purcarin), Ciprian Rogojan, profesor de percutie la Liceul de Muzica din Baia Mare, un percutionist orchestrant la Filarmonica Transilvania (Sergiu Stoiadin) si un profesor de percutie si muzica de camera la Liceul de Muzica „Sigismund Toduta" din Cluj-Napoca (Toth Zoltan). Piesele sunt compuse cu ajutorul mai multor compozitori, partea ritmica apartinand formatiei, miscarea si efectele speciale fiind stabilite la repetitii printr-un efort comun. Performanta celor de la SISTEM se obtine cu mult exercitiu, repetitiile celor sase membri au loc zilnic, dureaza doua-trei ore si sunt completate de studiu individual. Totul se intampla din dorinta de a realiza un show complex, implicand regie, efecte pirotehnice, miscare scenica.

Emisiunea saptamanii
Fa cunostinta cu emisiunile Mix Craiova. In fiecare saptamana iti prezentam una noua!
Melodia saptamanii
Simti ca muzica ti-a invadat viata? Noi iti alegem cea mai buna si cea mai ascultata melodie de la radio.
Club Afaceri - Comunitatea oamenilor de afaceri din Romania Ghidul tau de distractie radio live promovat de itbox radio live promovat de itbox Club Afaceri - Comunitatea oamenilor de afaceri din Romania Catalog de firme. Portal de afaceri Si ei sunt un suflet. Hai sa-i ajutam!